Næstved Storcenter

Sund i januar: 5 tips til at komme i mål med dit nytårsforsæt

Skal 2020 været året, hvor du løber 10 km eller en halvmaraton? Eller er målet at spise mindre sukker?

Vi er mange, der har et nytårsfortsæt, der hedder et sundere 2020. Men desværre er vi også mange, der kun når halvt gennem januar, før nytårsforsættet er droppet igen – også selvom intentionen og motivationen er der.

For det kan være rigtig svært at holde et nytårsfortsæt, hvis målet er urealistisk eller for besværligt, når hverdagen først sætter ind.

Gør det nemmere (og lidt sjovere) at komme i mål med dit nytårsfortsæt med disse fem råd:

  • Læg en god plan

Er dit nytårsfortsæt et halvmaraton? Start dit nye år med at lave en plan for, hvordan du vil gøre det. Det kan være, at du skal begynde med at løbe to gange om ugen. Så kan du løbende sætte nye mål for, hvor meget og hvor langt du skal løbe. På den måde bliver dit nytårsfortsæt mere overskueligt.

  • Lav et nytårsforsæt sammen med andre

Det er lettere at holde et nytårsfortsæt, hvis du er sammen med andre om det. Så kan I støtte og motivere hinanden. Aftal med dine venner, at I mødes i træningscentret to gange om ugen. Eller med dine kollegaer, at I skifter kontorslikket ud med sunde snacks.

  • Vær konkret

Bestem dig for, hvad du vil opnå. I stedet for at sige: “Jeg vil gerne spise mindre sukker eller træne mere”, så sig: “Jeg vil ikke spise sukker i hverdagen”, eller: “Jeg vil træne mindst to gange om ugen”. Så bliver dit nytårsfortsæt mere håndgribeligt.

  • Drop ikke det, du holder af

Et nytårsfortsæt handler om at ændre vaner, ikke om at ændre hverdagen. Vil du gerne leve sundt, men elsker at gå ud og spise, så lav nogle regler som: “Hvis jeg skal ud og spise, så bestiller jeg salat i stedet for pommes frites som tilbehør”, eller: “Hvis jeg skal i biografen, så snupper jeg den lille popcorn og danskvand”. Så kan du stadig lave det, du holder af, hvilket gør det nemmere at holde dit nytårsfortsæt

  • Gå efter delmål – og husk at fejre succeserne

Sæt nogle delmål undervejs – og husk at fejre dem. Det kan være hver tredje måned, hvor du tager en lille status på, hvordan det går. Så har du nemlig nemmere ved at se de resultater, du allerede har opnået – og dermed beholde motivationen.

Husk også det helt rette udstyr og træningstøj, så du er klar til et sundere 2020:

Yogamåtte, Flying Tiger Copenhagen, 150 kr.

Løbetights til herre, H&M, 199 kr.

Indendørssko, Lunargato II fra Nike, Intersport Seiffert, 729,95 kr.

Kom i form til halvmaraton på 100 dage af Anders Ejbye-Ernst, Bog & Idé, 129,95 kr.

Kettlebell fra InShape, 4 kg, Bilka, 66,75 kr.

Løbesko, Solar Glide St 19 fra Adidas, Intersport Seiffert, 1.099,95 kr.

Fleecejakke til løb, H&M, 249 kr.

Bøjleløs bh, Calvin Klein, Wunderwear, 380 kr.