Næstved Storcenter

Dæk et smukt vinterbord

De mørke og kolde vinteraftener er over os, og det er den perfekte anledning til at invitere venner og familie på god mad. Gør oplevelsen endnu bedre med et smukt dækket vinterbord, der emmer af nordisk minimalisme. Her er et par gode idéer til at dække det – samt et par tips til at gøre det lidt mere julet.

Sådan dækker du et smukt vinterbord:

  • Skab rammer ved at holde dig til forskellige nuancer af det samme farve, som på billedet herover, hvor Kähler har brugt den grønne farve. Det giver ro i borddækningen.
  • Kombinér farven med hvidt keramikstel, lyst fyrretræ og sølvbestik. De kølige nuancer matcher hinanden og sølv smukt og skaber en elegant helhed.
  • Brug store elementer som en iøjnefaldende grøn vase til at skabe et elegant modspil til den enkle og nordiske stil. Vasen må gerne fylde på bordet.
  • Fyld vasen med et par smukke blomster og skovens gran for at hive naturen ind. Det er både lettilgængeligt og giver en autentisk og levende stemning.
  • Tilføj til sidst enkle detaljer som keramikpynt , lysestager og stearinlys eller LED-lys.

… og sådan gør du det julet – på den elegante måde:

Skal du holde julefrokost, så opgradér bordet med elementer af jul. Erstat det klassiske, hvide stel med et julestel fra fx Kähler eller Royal Copenhagen, som emmer af jul, men stadig matcher den nordiske stil. Du kan også finde mere prisvenlige julestel i Søstrene Grene. 

Skal det være endnu mere julet, så erstat sølvbestikket med guldbestik for at få lidt jule-bling, og tilføj nogle røde julestjerner og enkle røde elementer som vandglas og servietter, der skaber varme og hygge.

Vase, Kähler Hammershøi, 20 cm, Bahne, 349,95 kr.

Stofserviet, Søstrene Grene, 9,80 kr.

Rødvinsglas, Lyngby, Kop og Kande, 399,95 kr. for 4 stk.

Pynt, Flying Tiger Copenhagen, 10 kr. pr. stk.

Juletræer, Bilka, 15/35 kr.

Juletallerken, Kähler Hammershøj, Imerco Home, 249,95 kr. 

Bloklys med LED, Sirius, Kop og Kande, 249,95 kr. for 3 stk.

Æggebægere, Royal Copenhagen, Imerco Home, 329,95 kr.