Næstved Storcenter

8 tips til bæredygtig shopping

Bæredygtighed er på alles læber, og små og store brands begynder for alvor at have fokus på grønne produkter af bionedbrydelig emballage og genbrugspapir til gaver. Det gælder selvfølgelig også butikkerne i Næstved Storcenter, der får flere og flere bæredygtige produkter, som gør hverdagen lidt grønnere. Find otte bæredygtige tips og nogle af de mange produkter her.

1. Aflevér dit tøj til genbrug i H&M og Gina Tricot
Har du tøj, du ikke længere bruger? Aflevér dit gamle tøj til genbrug hos H&M og Gina Tricot, som genbruger tøjet. Som tak for hjælpen får du en voucher for hver pose, du afleverer, som du kan bruge på nye køb i butikkerne.

2. Køb bæredygtige materialer i Vero Moda og H&M
Hos både H&M og Vero Moda finder du tøj af bæredygtige materialer. Hos H&M hedder kollektionen Conscious og består af alt fra frakker i genbrugsuld til skjorter af genvunden polyester. Hos Vero Moda hedder kollektionen Aware og består ligeledes af genvundet polyester og miljøvenlige materialer.

3. Find kemifri skønhedspleje i Matas
I Matas finder du skønhedsmærket Ecooking, der både er udviklet og produceret i Danmark. Indholdet er økologisk og består af naturlige produkter, emballagen kan genbruges, og pakkefyldet er lavet af majs og kan derfor nedbrydes med vand.

4. Iklæd dig genbrugssilke fra Sissel Edelbo
Du kender måske Sissel Edelbos smukke kjoler og kimonoer, som forhandles i YouWho? Men vidste du også, at kjolerne er lavet af aflagte silkesarier fra Indien, der bliver renset og syet om? De store stykker stof bruges til kjoler og kimonoer, mens resterne anvendes til hårbånd, bælter og tørklæder.

5. Gå efter genbrugsgavepapir
Hos Normal finder du gavepapir lavet af 100% genanvendeligt papir, og hos Søstrene Grene kan købe gavepapir lavet af FSC-certificeret træ. FSC er garant for, at papiret kommer fra skove, hvor der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere

6. Tegn med CO2-neutrale tusser
Faber-Castells farveblyanter er CO2-neutrale. Virksomhedens skove i Brasilien bidrager nemlig til at beskytte miljøet. Samtidig bruger virksomheden kun bio- og genanvendt plast og FSC-certificeret træ til at lave deres produkter.

7.Investér i en genbrugskop

Køber du din kaffe to go i et nyt papkrus? Hos Starbucks kan du købe en genbrugskop, som du kan bruge i stedet for. Kruset koster 25 kroner, som hurtigt betaler sig, fordi du til gengæld får 5 kroner i rabat på din kaffe hos Starbucks hver gang.

8. Køb kondisko med kork

Det danske brand Woden, som du kan finde hos Skoringen, har altid haft en bæredygtig tilgang til deres skoproduktion. Det betyder, at skoene består af miljøvenlige korksåler, og ydersålen består af 10 % genbrugsgummi blandet med naturgummi og almindeligt gummi.

Sneakers, Woden, Skoringen, 800 kr.

Skjorte, Aware, Vero Moda, 259,95 kr.

Natcreme, Ecooking. 50 ml, Matas, 269,95 kr.

Kjole, Sissel Edelbo, You Who, 1300 kr.

Genbrugskop, Starbucks, 25 kr.

100 % genanvendeligt gavepapir, Normal, 10 kr.

Frakke, Conscious, H&M, 799 kr.

Farveblyanter, Faber-Castell, 12 stk., Panduro Hobby, 79,95 kr.