Næstved Storcenter

Forskningens Døgn i Næstved Storcenter

20. april

Kom til mini-festival for hele familien og få inspiration til klimavenlige vaner

Lav mad på rester, få tips til at upcycle dit tøj og mød forskere, der arbejder på plantebaserede alternativer i vores kost. Videnskabsfestivalen Forskningens Døgn sætter fokus på klimavenlige vaner i Næstved Storcenter den 20. april.

Program

12.00-12.05: Velkomst ved moderator, vejrvært og klimaformidler Nina Bendixen

12.05.12.15: Interview med borgmester Carsten Rasmussen

12.15-14.30: Workshops om klimavenlige vaner:

Aktivitet 1: Lav klimavenlige cookies med organisationen Madkulturen

Aktivitet 2: Skab bæredygtigt design med designeren Lærke Amalie Dramshøj

Aktivitet 3: Mød forskere og bliv klog på plantebaserede fødevarer og strategier for at spise mere klimavenlig mad

13.00-13.15: Interview med forskerne Morten Wendler Jørgensen, ph.d. fra KU, Emmelie Joe Freudenberg Rasmussen, ph.d.-studerende fra DTU, og Mikkel Hansen, postdoc og fra DTU

14.00-14.15: Generationsinterview med 70-årige Mogens Jørgensen

14.30: Tak for i dag

Dagen er arrangeret af Forskningens Døgn i samarbejde med Næstved Storcenter, videnskabsmediet Videnskab.dk og bureauet Culture Works.

Mød forskere

Mød forskere fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), der arbejder på at udvinde planteprotein fra grønne planter, så det ikke kun er køer, men også mennesker, der kan få gavn af proteiner fra f.eks. græs.

Du kan også møde en forsker fra Københavns Universitet (KU), der har undersøgt, hvilke udfordringer danskerne møder i forsøget på at spise klimavenlig kost, og hvilke strategier de bruger. Helt konkret kan du gå hjem med tips og tricks til at spise mindre kød.

Elever fra Lille Næstved Skole stiller spørgsmål

Arrangementet tager afsæt i undervisningsmaterialet ”Bliv klog på klimavenlige vaner – en hverdag med tøj, mad og elektronik”, som blev udviklet sidste år til landets 5.-6.-klasseelever i forbindelse med Forskningens Døgn. Lille Næstved Skole arbejder med materialet i år forud for mini-festivalen og vil hjælpe værten Nina Bendixen med spørgsmål til interviews på scenen. 

’Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der står bag Forskningens Døgn. Festivalen kører over hele landet fra 19.-26. april 2024. Se programmet på forsk.dk.