Suit up! (… Og sådan tolker du dresscode’n)

August er højsæson for bryllupper og andre skønne fester, som kræver, at du gør lidt ekstra ud af påklædningen. Hvor formelt, det skal være, afhænger af festen, og ikke mindst dresscoden på din invitationen.

Selvom dresscode ikke er en fasttømret størrelse, er der alligevel nogle retningslinjer, du kan gå efter, hvis du er i tvivl om, hvad du skal have på. Her er tre dresscodes, som ofte bruges til sommerbryllupper og fester:

Casual:

Står der casual eller smart casual på invitationen, betyder det, at det er mindre formelt end jakkesættet. Gå efter en pæn skjorte med den øverst knap løsnet, og brug den sammen med en blazer og et par chinos eller sorte og mørke cowboybukser. Kom eventuelt en lommeklud i jakkens brystlomme for at dresse en smule op.

Semi-formal:

Står der semiformel dresscode, bør du iføre dig et jakkesæt. Gå efter et jakkesæt i mørkeblå, italian blue eller med diskrete tern som jakkesættet fra Digel, vi viser her. Kombinér sættet med en hvid skjorte og slips – eller en skjorte med mønster, hvis det er et udendørs bryllup. Brug derby-sko eller et par klassiske loafers til.

Formal:

Denne dresscode kræver et mørkt jakkesæt, dvs. enten sort, navy eller koksgrå. Kombinér dit jakkesæt med en hvid skjorte og et par pæne sorte sko i glat skind. Til denne dresscode forventes det, at du har slips eller butterfly på.

Bliv inspireret her, hvor du finder både suites og klassiske herrefund til sensommerens fester:

Blazer, Jack & Jones, 699,95 kr.

Skjorte, Lindbergh, Wagner, 599 kr.

Habitbukser, Matinique, Mister, 800 kr.

Habitjakke, Matinique, Mister, 1.700 kr.

Sko, Ecco, Skoringen, 1.100 kr.

Chinos, Plain, Dissing, 800 kr.

Kortærmet skjorte, Selected Homme, Nielsen’s herre, 299,95 kr.

Suit, Digel, Tøjeksperten, habit, 2.600 kr. og bukser, 1.100 kr.