Vi har lukketVi har åbent igen fredag 22/3-19 fra 10 til 20
Søg Følg Næstved Storcenter på Facebook Følg Næstved Storcenter på Instagram Menu

Good Luck Troll Charity Tour

Naestved storcenter image

Lykketroldene melder deres ankomst

… Og vi glæder os til at opleve Good Luck Troll Charity Tour 2019, når de lægger vejen forbi Næstved Storcenter i perioden man. 4. – søn. 31. marts.

Good Luck Troll Charity Tour er et dansk kunst- og velgørenhedsprojekt. Her går design og fundraising op i en højere enhed, når fremtrædende danske kunstnere og designere anvender deres kreative evner til fordel for Kræftens Bekæmpelses indsats for børn og unge med kræft.

De deltagende kunstnere har hver især doneret deres tid til projektet og dekoreret en Gjøl-trold, der også er kendt som Lykketrolden. Gjøl-trolden er et dansk design-ikon skabt af Thomas Dam i 1950’erne. Trolden har siden erobret hele verden som symbol på held og lykke eller trøst i en svær tid.

De udstillede Lykketrolde vil efter en turné rundt i hele landet blive bortauktioneret. Overskuddet går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

 

Good Luck Troll Charity Tour – Design, forretning og velgørenhed

… Dansk design ikon på landevejen til fordel for Kræftens Bekæmpelse

Den såkaldte Gjøl-trold, eller Lykketrold, er et dansk design ikon skabt af Thomas Dam i 1950’erne.  Thomas Dam døde af kræft i 1989, og familien Dam bidrager derfor i dag til Kræftens Bekæmpelses arbejde med midler til forskning, oplysning og behandling. Foreløbig har indsatsen resulteret i mere end 1,7 millioner støttekroner til det gode formål.

En række kunstnere og designere dekorerede i 2017 et antal Lykketrolde, som blev bortauktioneret med stor succes. Netop nu er et nyt hold kunstnere og tøj-, smykke-, og brugskunstdesignere i gang med at udsmykke 16 nye, unikke Lykketrolde, der som noget nyt i 2018-2019 udstilles i landets førende shoppingcentre. Her vil de sætte fokus på den gode sag og styrke centrenes CSR-profil, indtil de, når udstillingen ender, bliver solgt på auktion. Overskuddet går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

 

Baggrunden for Good Luck Troll Charity Tour

For mange år siden skabte Thomas Dam Gjøl-trolden også kaldet Lykketrolden. Den blev skabt til hans datter for at vise, at trolde i modsætning til den gængse opfattelse også kan være små, søde og gode væsener.

Lykketrolden har siden erobret hele verden som symbol på held og lykke eller trøst i en svær tid. Bl.a. havde Betty Miller, som i 1963 foretog den første kvindelige soloflyvning over Stillehavet, en Lykketrold til at holde hende selskab på den lange, ensomme rejse. Der er siden lanceringen solgt millioner af trolde verden over, og senest har DreamWorks Animations produceret animationsfilmen ’Trolls’ baseret på Lykketrolden.

Thomas Dam døde selv af kræft i 1989 og derfor har Dam familien indgået et samarbejde med bySommer for at hjælpe Kræftens Bekæmpelse med midler til forskning, oplysning og behandling. bySommer er en dansk forhandler af interiør- og livsstilsprodukter. bySommer samarbejder med designere og virksomheder om forhandling af deres brands i Danmark og udlandet.

Det ville uden tvivl have glædet Thomas Dam, hvis han vidste, at hans Lykketrolde nu er med til at indsamle midler til den nødvendige forskning, oplysning og hjælp til kræft ramte danskere og deres pårørende.

 

Deltagende kunstnere I 2019 har følgende kunstnere velvilligt valgt at donere deres arbejdsindsats og overskuddet fra velgørenhedsauktionen til projektet:

 • Blanche
 • Katrine Van Godt
 • White and more
 • Wheat
 • Michael Grønlund
 • Ilse Jacobsen
 • Bianco Footwear
 • Joha
 • Lene Bjerre Design
 • Dea Kudibal
 • Carré Jewellery
 • Karen by Simonsen
 • Zarah Voigt
 • Per Hillo
 • JUNA

 

Læs mere på Lykketrold-charitytour.dk