8 produkter, der giver din hud X-faktor!

Solen står højt på himlen, og ferien banker på døren. Bliv guidet til, hvordan du bedst beskytter din hud og dit hår i solens stråler, så du er helt klar til de solrige sommerdage.

Fem solråd om solcreme

  1. Gå efter en vandfast solcreme med mindst SPF 30, hvis du skal sydpå til sommer, og mindst faktor 15, hvis du er i Danmark.
  2. Brug én håndfuld til én krop. Så er du sikker på, at din hud er dækket optimalt. Bruger du for lidt, nedsættes din faktor markant.
  3. Gå efter svanemærket og allergimærket solcreme med UVA- og UVB-beskyttelse.
  4. Smør solcremen på ca. 20 minutter før du går ud i solen.
  5. Brug solcremen hver 2.-3. time, eller når du har været ude og bade, svedt meget eller tørret dig med håndklædet.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Til kroppen

Solcremen fra Levevis er perfekt til turen sydpå. Den har en god pris, er vandfast, og så er den faktor 30. Den er samtidig svanemærket og allergimærket, hvilket er grunden til, at den har vundet Forbrugerrådet Tænks ‘bedst i test’-test af solcremer sidste år.

Vandfast solcreme, Levevis, SPF 30, Bilka, 50 kr.

Til håret

Håret kan også blive skadet af for meget sol og kræver derfor ekstra opmærksomhed, når du skal ud i solen eller bader meget. Shampooen fra Kérastase fjerner rester af klor, salt og sand og genopretter hårets blødhed og fugt. Den indeholder samtidig UV-filter, så håret er beskyttet i solen.  

Shampoo, Soleil, Kérastase, Birgitte Design, 225 kr.

Til de små

Børn kræver ekstra god beskyttelse, og solcreme bør ikke være den eneste beskyttelse. Gå efter solcreme med faktor 50+, som er beregnet til små børn, og brug solcremen sammen med solhat og langærmet badetøj med UV, så de små er godt beskyttet.

Solcreme til børn, A-Derma, SPF 50+, Apoteket, 219,50 kr.

Til læberne

Læberne bliver ofte overset, men de bliver faktisk lige så solbrændte som resten af kroppen. Så husk en god læbepomade med solfaktor, og smør et lag på, hver gang du bruger din solcreme. 

Læbepomade, EOS, SPF 15, Matas, 59,95 kr.

Makeuppen

Du behøver ikke at undvære makeuppen, når du er i solen. Gå efter makeup med solfaktor, som både beskytter huden og er beregnet til sol. Face Finity fra Max Factor indeholder både primer, concealer og foundation, så du ikke behøver at have en masse produkter med på din ferie. Gå efter makeup med solfaktor,  n, når du er i solen. Gå efter makeup med solfaktor, st, som beroliger en solbrædt hud samtidig

Foundation, Face Finity, Max Factor, SPF 20, Normal, 89 kr.

Til udsatte områder

Næsen, ørerne og skuldrene er ekstra udsatte i solen, specielt hvis du sveder eller går en hel dag med bare skuldre i solens stråler. Gå efter en god, vandfast solcreme som P20, der har høj beskyttelse og er nem at spraye på.

Solspray, P20, SPF50+, Bilka, 149 kr.  

Til ansigtet

Beskyt dit ansigt hele sommeren med en solcreme med høj faktor. Ansigtet er nemlig et af de steder, der er mest udsat for solen stråler og samtidig mest sart. Solcremen uden parfume og parabener fra Vichy er god til sensitiv hud, den plejer huden og trænger hurtigt ind.

Ansigtssolcreme, Vichy, SPF 50, Apoteket, 150,95 kr.

Efter solen

Husk også at pleje huden, når du kommer hjem fra strandturen. For selvom du bruger solcreme, udtørrer sol og vand stadig huden. Aftersun-sprayen fra Rudolph har en let kølende effekt, som beroliger en solbrændt hud, samtidig med at den giver masser af fugt.

Aftersun, Repair Spray fra Rudolph Care, Matas, 185 kr.