5 vigtige råd til valg af skoletaske

Skolestarten venter lige rundt om hjørnet, og starten er ofte forbundet med glæde og spænding. Der skal både vælges skoletaske, fyldes penalhus og meget mere. Har du styr på alt det, dit barn får brug for?

Ellers læs med her, hvor vi deler inspiration og tips til at vælge den perfekte skoletaske. 

 

5 gode råd, når du vælger skoletaske

  • Prøv tasken på, både med og uden overtøj. Så er du sikker på, at størrelsen er rigtig til dit barn. Husk at dit barn også skal kunne passe tasken med vinterjakke på.
  • Tasken skal sidde på ryggen, ikke på numsen. Så vælg en taske, der kan tilpasses dit barns ryg for at belaste den mindst muligt. Taskens bagpanel skal følge barnets rygsøjle og må ikke være bredere end barnets ryg. Derudover er det en god ide med et skumpolstret og ergonomisk rygpanel.
  • Tjek, at tasken ikke er for tung. Den bør ikke veje mere end 1 kg. uden indhold og maksimalt 15% af dit barns vægt, når den er fyldt. Køb ikke en taske der er unødig stor, da den overflødelige plads, kan resultere i mere oppakning og dermed ekstra vægt på barnets ryg.
  • Vælg en taske, hvor dit barn nemt selv kan bruge lynlåse, remme og spænder. Det er vigtigt for dit barn ikke at være afhængig af en voksen, når skoletasken skal tages af og på, og åbnes og lukkes flere gange om dagen. Skoletaskens stropper skal være behagelige og sidde på skuldrene så tæt på halsen, som muligt. Lær dit barn, hvordan tasken skal sidde, og hvordan taskens stropper justeres korrekt.
  • Husk, at tasken skal have brystrem og ruminddeling, da det giver en bedre vægtfordeling. Det er også vigtigt med små detaljer, såsom synlige reflekser, så dit barn bliver set i trafikken.

Enhjørninge, alf eller dino?
Der er masser af søde og seje motiver at vælge imellem blandt Beckmanns 2020-skoletasker til børn fra 0.-2. klassetrin (Neye).

 

Bogbind med yndlingsmotiv
Lad dit barn finde bogbind med sit yndlingsmotiv og sæt jer sammen og brug tid på at gøre bøgerne klar til masser af læsning (Bilka).

Sej frokost med bestik
Bodum Bistro Madkasse med bestik, 31 cl – BPA-fri plastik, fås i flere farver. Tilbudspris 99,95 kr. Spar 200 kr. Tilbuddet gælder t.o.m. 27. juli 2020.

Stræk-bogbind
I Bilka har de en masse strækbare bogbind i forskellige størrelser og med flotte motiver.

 

Iskold slurk hele dagen
24bottles Clima flaske, termoflaske, der holder drikke kolde i 24 timer eller varmt i 12 timer, 500 ml, 299,95 kr. Fås i Bahne.

Penalhuse
Hos Bog&Idé har de et stort udvalg i penalhuse fra både Ergobag og Jeva.

Bland selv-penalhus
Bog&Idé har lavet et “fyld selv penalhus-koncept”. Fyld dit barns penalhus med præcis de skriveredskaber, der passer til den lille hånd og skrivestil.

Jeva skoletasker
Danske JEVA laver skoletasker, der sidder perfekt på ryggen, vejer minimalt og har optimal bærekomfort (Neye).